analiza cost beneficiuMedicii operează cu analiza cost-beneficiu.
Se știe că aproape orice medicament are, în afara efectelor benefice, și efecte secundare, nedorite pentru sănătate.
Astfel, doctorii, înainte să prescrie un tratament, chiar și pentru cele mai simple afecțiuni, fac o analiză detaliată a stării de sănătate în ansamblu a pacientului, cu toate antecedentele sale, astfel încât efectele prescripției specifice să nu cauzeze probleme mai mari pe o altă slăbiciune a organismului.
Exegerând, aș spune că, dacă te doare capul (ori este necesară fluidizarea sangvină), dar ai avut antecedente / recidive cu hemoragie internă digestivă, este aprope exclus ca un doctor bun să-ți recomande să iei aspirină.

La fel procedează și managerii.
Operează cu analiza cost-beneficiu.

Dacă o firmă este afectată negativ, din cauze interne sau externe, trebuie să iei decizii.
Decizia „stai să vedem încotro se îndreaptă lucrurile” este nepotrivită.
Mai bine iei decizii cumpătate pe baza info din acest moment decât să lași lucrurile să evolueze până la momentul în care nu prea mai ai opțiuni ….
marketing afiliatȚinând cont de efectele atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung.

Dacă disponibilizezi jumătete din personal pentru că te doare capul că nu mai ai bani suficienți pentru plata salariilor, în condițiile în care sunt concurenți care nu procedează la fel, trebuie să iei în considerare și faptul că, mai târziu, când lucrurile vor începe din nou spre bine, hemoragia de personal s-ar putea să continue. Se știe că în Ro este o problemă cu forța de muncă calificată.
Oamenii țin minte.

Dacă oprești definitiv promovarea (ori suspenzi temporar activitatea) din cauza faptului că domeniul de activitate în care activezi este puternic afectat de scăderea cererii, atunci nevoile specifice de produse și servicii, așa diminuate cum sunt, se vor îndrepta către furnizorii încă activi – în felul acesta concurența primește un ajutor nesperat pe timp de criză – va “lua” din clientela competitorilor!

Cred că același lucru se întâmplă și la nivelul autorităților publice.
Atunci când societatea în ansamblu este afectată de un virus, intensitatea măsurilor restrictive este dozată astfel încât efectele negative ale măsurilor să rămână mai mici decât costurile potențial negative ale răspândirii excesive a îmbolnăvirilor.

Se fac analize pertinente.
Autoritățile publice din întreaga lume iau măsuri restrictive raționale, direct proporționale cu cu intensitatera pericolului.
Se constituie și lucrează intens, echipe formate din doctori renumiți și experți cu autoritate în diverse discipline medicale care efectuează analize și recomandă cele mai bune măsuri pentru stoparea pandemiei.
marketing afiliatÎn același timp, cred că s-au constituit și echipe formate din experți și analiști în domeniul economic și financiar, din mediul de afaceri, care evaluează pertinent efectele negative asupra mediului economic și social al restricțiilor și măsurilor sanitare prescrise de experții medicali.

Pentru protecția noastră. Astfel încât aspirina restricțiilor să nu degenereze într-o hemoragie a resurselor care să afecteze organismul economic și social negativ, într-o măsură mai mare și mai gravă decât efectele negative ale răspândirii mai puțin diminuate ca intensitate a pandemiei.

Și pentru că acesta criză ne afectează pe toți, cred că ar fi util să se mediatizeze și să fim informați corect, odată cu măsurile sanitare de protecție, și cu privire la scenariile costurilor și efectelor negative de orice fel asupra întregii societăți ale măsurilor restrictive adoptate și a celor preconizate.
Pentru ca toate să fie în echilibru.


factureaza.me


Vezi articole cezariulian.ro „Inspiratie Pentru Afaceri” – blog teme business si servicii B2B:

Blog: Despre lobby – Influente in mediul de afaceri Un important plus în arbitrajul comercial românesc
Blog: Cum se vede? – arbitrajul comercial Blog: Premiere in arbitrajul comercial romanesc
Blog: Cum se vede? – Industria de publicitate Blog: Despre arbitraj comercial – avantaje si practici