CURS ARBITRAJ MODUL III – Pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale executabile, Bucuresti 11-13.12..2020

4.950,00 lei

20 în stoc

Categorie: Etichetă:

Descriere

DENUMIRE PRODUS: CURS ARBITRAJ MODUL III – Pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale executabile
ORGANIZATOR: Institutul Arbitral Roman
PRET: 4.950 lei
Numar de locuri: 10 participanti / grupa
DESCRIERE:
Lector: Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka, Av Alin Pop
Data:
Vineri 11.12.2020, Sambata 12.12.2020, Duminică 13.12. 2020

Locatia: Bucuresti, Str Toamnei nr 127
Participanti:

Modulul III de cursuri se adresează absolvenților Modulul I și II sau absolvenților unui curs teoretic de dreptul arbitrajului la nivel de program de master sau doctorat și care au practică în drept și experiență în arbitraj.

Participantii primesc:

  • Suport de curs
  • Bibliografie recomandata
  • Certificat de atestare a cunostintelor

Continut:

Programul de cursuri de arbitraj este organizat de Institutul Arbitral Român pe trei module și este adresat tuturor profesioniștilor actuali sau viitori ai dreptului dar și celor care vor să afle mai multe despre arbitraj ca modalitate de soluționare a disputelor. Programul este construit pornind de la Regulile de procedură arbitrală ale Camerei de Comerț și Industrie a României, Regulile de procedură arbitrală ale Camerelor Județene, de la dispozițiile relevante ale Codului de procedură civilă dar și de la regulile de procedură ale unor forumuri de arbitraj internațional sau cele propuse prin instrumente internaționale de reglementare a arbitrajului instituționalizat sau ad-hoc.

Modulele de cursuri se vor organiza pentru maxim 20 de participanți și minim 5 participanți. La cerere, modulele de cursuri se pot organiza și în limba engleză. Pentru parcurgerea cursurilor în limba română este necesar ca toți cursanții să poată citi și înțelege limba engleză sau franceză, întrucât parte din materialul bibliografic va fi în engleză sau franceză.

Modulul III de cursuri acoperă noțiuni specializate și exemple practice referitoare la pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale care poate fi pusă în executare.

Înscrierile se pot face:

  • prin achizitionarea produsului din acest magazin online;
  • la adresa de email office prin trimiterea unui scrisori de intenție și a unui CV care să evidențieze studiile parcurse și interesul pentru arbitraj sau prin accesarea formularului de înregistrare.

Agenda cursului:

Decizia/Hotărârea Arbitrală
Tipuri de hotărâri arbitrale
Conținut
Efecte juridice
Res judicata
Remedii (îndreptare eroare materială, explicare dispozitiv, acțiune în anulare, altele)
Punerea în executare, recunoaștere
Temeiuri de refuz de recunoaștere și punere în executare conform Convenției de la New York, conform Codului de Procedură Civilă Român

Modulul III de cursuri se va finaliza cu o evaluare a cunoștințelor dobândite, pornind de la soluționarea unui dosar arbitral printr-o hotărâre arbitrală, redactată într-un interval de timp de 3 ore, în baza unui dosar arbitral ale cărui acte vor fi puse la dispoziție participanților pe parcursul celor 3 zile în care vor fi testări continue.

La finalul celui de-al treilea modul de cursuri si după trecerea evaluării cu un punctaj minim total de 70% ce poate fi obținut din testările continue în proporție de 30% si evaluare finală 70%, absolvenții vor primi un certificat de atestare a cunoștințelor pentru exercitarea profesiei de arbitru și dobândirea calității de membru a Institului Arbitral Român.