Curs online live – Institutul Arbitral Român – Arbitraj comercial – Modulul I, 18-19.09.2020

Reduceri!

1.380,00 lei

Ești Student la drept ori la alte discipline conexe ori complementare, Jurist, Avocat, Business Manager, Profesionist / Expert cu experiență relevantă în domeniul de activitate ?

Află despre Arbitrajul comercial și identifică noi oportunități!
Lageste-ți orizontul de înțelegere și dezvoltă perspective interesante de carieră.

Programul de cursuri de arbitraj organizate de Institutul Arbitral Român

Primii trei inscrisi beneficiaza de o reducere de 10,4%

3 în stoc

Categorie: Etichetă:

Descriere

DENUMIRE PRODUS: CURS MODUL I – Introducere in dreptul arbitrajului
ORGANIZATOR: Institutul Arbitral Roman
Numar de locuri: 10 participanti / grupa
DESCRIERE:
Lector: Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka, Av Alin Pop
Data:
Vineri 18.09.2020 si Sambasta 19.09.2020
Programul orar:
vineri ora 15:00 – 18:00 – 3 sesiuni de câte 40-50 de minute zoom, cu pauze;
sambata ora 09:30 – 16:00 – 7 sesiuni de câte 40-50 de minute zoom, cu pauze
Locatia: online, live – in timp real

Cursul contine studiu de caz.
Cursantii participa la discutii si se cunosc intre ei.

Participantii primesc:

  • Suport de curs
  • Bibliografie recomandata
  • Diploma de participare / Diploma de absolvire

Programul de cursuri de arbitraj la distanta este construit pornind de la Regulile de procedură arbitrală ale Camerei de Comerț și Industrie a României, Regulile de procedură arbitrală ale Camerelor Județene, de la dispozițiile relevante ale Codului de procedură civilă dar și de la regulile de procedură ale unor forumuri de arbitraj internațional sau cele propuse prin instrumente internaționale de reglementare a arbitrajului instituționalizat sau ad-hoc.

Modulele de cursuri se vor organiza pentru maxim 10 participanți și minim 5 participanți.

Modulele de cursuri se pot organiza, la cerere și în limba engleză.
arbitrajul comercial ad-hocPentru parcurgerea cursurilor în limba română este necesar ca toți cursanții să poată citi și înțelege limba engleză sau franceză, întrucât parte din materialul bibliografic va fi în engleză sau franceză.

Modulul I – Introducere în dreptul arbitrajului

Despre ce?
Modulul I de cursuri acoperă introducerea cursanților în dreptul arbitrajului, din punct de vedere teoretic și practic, prin prezentarea noțiunilor fundamentale specifice arbitrajului, începând cu clauza arbitrală și continuând cu tipurile de arbitraj și avantajele pe care le prezintă arbitrajul instituționalizat.

Cui i se adresează?
Modulul I de curs este adresat studenților de anul II sau III de la drept ori la alte discipline conexe ori complementare, dar și absolvenților facultăților de drept, masteranzilor la drept, absolvenților programelor de master și doctorat la drept și economie dar și absolvenților altor facultăți, managerilor de societăți, ori la alte discipline conexe ori complementare, juriștilor, avocaților, business managerilor, profesionist / expert cu experiență relevantă în domeniul de activitate.

Cum?
Cursurile se vor desfasura on-line in timp real, video si audio.
arbitrajul comercial ad-hocAplicantii sunt rugati sa trimita un scurt CV care să evidențieze studiile parcurse și interesul pentru arbitraj.

Finalizare?
La finalul cursului, participanții primesc Diploma de participare. Cursanții care doresc Diploma de absolvire parcurg încă doua etape:

  • Etapa 1: Test grila (maxim 10 minute);
  • Etapa 2: Redactarea unui eseu/articol pe o temă de drept arbitral, conceput de fiecare participant la curs. Cel mai bun eseu/articol va fi publicat în revista Institutului Arbitral Român

Conținut?
1. Soluționarea disputelor/ diferendelor/ litigiilor
1.1. Metode de soluționare a disputelor/ diferendelor/litigiilor; caracteristici
Negociere
Mediere
Conciliere
Instanțe de judecată interne, internaționale/ Arbitraj domestic/internațional
1.2. Temeiul de drept al soluționării disputelor/ diferendelor/litigiilor
Lege națională
Tratate internaționale/ Dreptul UE
Clauze contractuale/ contracte
2.    Arbitraj – istoric, tipuri, instituții de arbitraj
Scurtă istorie a arbitrajului
Arbitrabilitatea unei dispute/diferend/ litigiu, domenii de drept arbitrabile
Arbitrajul internațional și Arbitrajul domestic. Arbitraj instituționalizat Caracteristici, Temeiuri, Rolul forumurilor de arbitraj
3.    Studiu de caz

Cine?
Formatori: Dr. Beatrice Onica Jarka, Av Alin Pop


Testimoniale:

Florentina – Iuliana Webber, Avocat, Arbitru, Conferentiar Universitar Doctor, LL.M – Magister Legum, Facultatea de Drept, Universitatea Augsburg, Bayern, Germania, a apreciat:
„Ne-am simţit cu toții  foarte bine, am închegat o echipă și am avut ocazia să cunoaștem propriile experiențe din activitatea noastră de arbitri în cadrul CAIB-BIAC, s-a creat o atmosferă minunată în care am încercat să dăm cu toții ce avem mai bun şi nu am stat  stresați că am putea greşi, întrucât aici greşelile noastre au fost cele mai importante oportunităţi de a învăţa şi de a câştiga încredere în noi.

Victor Voevodschi, Inginer, Auditor Șef Sisteme de management integrat calitate – mediu – SSM, Auditor Șef al Registrului Internațional al Auditorilor, (United Kingdom), IRCA (Internațional Register of Certificated Auditors) a apreciat volumul deosebit și calitatera informațiilor prezentate, oportunitatea de a înțelege beneficiile pentru companiile care utilizează arbitrajul comercial ca instrument de soluționare a disputelor.

Gina – Maria Cătănoiu, Inginer, Jurist, Mediator, Managing Director Agenție de publicitate, a declarat că “Participarea la curs mi-a oferit prilejul de a întâlni și cunoaște oameni deosebiți, lectori și participanți, alături de care am avut ocazia să cunosc, să înțeleg și să dezbat mecanismele arbitrajului instituționalizat. Mi-a fost de mare ajutor abilitatea lectorilor de a prezenta conceptele teoretice într-un limbaj și într-o manieră ușor accesibilă pentru participanții de alte profesii decât cea de avocat sau arbitru – profesii familiarizate prin natura activității curente cu termenii de specialitate.”


Vezi articole cezariulian.ro „Inspiratie Pentru Afaceri” – blog teme business si servicii B2B:

Blog: Arbitrajul ad-hoc – O solutie functionala …. Blog: Despre arbitraj comercial, avantaje si practici
Blog: Soluționarea disputelor în vremuri pandemice Blog: Arbitrajul ad-hoc ca forma de solutionare a disputelor