Curs online live – Institutul Arbitral Român – Arbitraj comercial – Modulul III, 02-04.10.2020

Reduceri!

4.200,00 lei

Ești Student la drept ori la alte discipline conexe ori complementare, Jurist, Avocat, Business Manager, Profesionist / Expert cu experiență relevantă în domeniul de activitate ?

Află despre Arbitrajul comercial și identifică noi oportunități!
Lageste-ți orizontul de înțelegere și dezvoltă perspective interesante de carieră.

Programul de cursuri de arbitraj organizate de Institutul Arbitral Român

8 în stoc

Categorie: Etichetă:

Descriere

DENUMIRE PRODUS: CURS MODUL III – Pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale executabile
ORGANIZATOR: Institutul Arbitral Roman
Numar de locuri: 10 participanti / grupa
DESCRIERE:
Lector: Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka, Av Alin Pop
Data:
Vineri 02.10.2020, Sambasta 03.10.2020, Duminica 04.10.2020
Programul orar:
vineri ora 15:00 – 18:00 – 3 sesiuni de câte 40-50 de minute zoom, cu pauze;
sambata ora 09:30 – 16:00 – 7 sesiuni de câte 40-50 de minute zoom, cu pauze
duminica incapand cu ora 09:30

Locatia: online, live – in timp real

Cursul contine studiu de caz.
Cursantii participa la discutii si se cunosc intre ei.

Participantii primesc:

  • Suport de curs
  • Bibliografie recomandata
  • Diploma de participare / Diploma de absolvire

Programul de cursuri de arbitraj la distanta este construit pornind de la Regulile de procedură arbitrală ale Camerei de Comerț și Industrie a României, Regulile de procedură arbitrală ale Camerelor Județene, de la dispozițiile relevante ale Codului de procedură civilă dar și de la regulile de procedură ale unor forumuri de arbitraj internațional sau cele propuse prin instrumente internaționale de reglementare a arbitrajului instituționalizat sau ad-hoc.

Modulele de cursuri se vor organiza pentru maxim 10 participanți și minim 5 participanți.

Modulele de cursuri se pot organiza, la cerere și în limba engleză.
arbitrajul comercial ad-hocPentru parcurgerea cursurilor în limba română este necesar ca toți cursanții să poată citi și înțelege limba engleză sau franceză, întrucât parte din materialul bibliografic va fi în engleză sau franceză.

Modulul I – Pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale executabile

Despre ce?
Modulul III de cursuri acoperă noțiuni specializate și exemple practice referitoare la pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale care poate fi pusă în executare.

Cui i se adresează?
Modulul III de cursuri se adresează absolvenților Modulul I și II sau absolvenților unui curs teoretic de dreptul arbitrajului la nivel de program de master sau doctorat și care au practică în drept și experiență în arbitraj.

Cum?

Cursurile se vor desfasura on-line in timp real, video si audio.

Aplicantii sunt rugati sa trimita un scurt CV care să evidențieze studiile parcurse și interesul pentru arbitraj.

arbitrajul comercial ad-hoc

Finalizare?
Modulul III de cursuri se va finaliza cu o evaluare a cunoștințelor dobândite, pornind de la soluționarea unui dosar arbitral printr-o hotărâre arbitrală, redactată într-un interval de timp de 3 ore, în baza unui dosar arbitral ale cărui acte vor fi puse la dispoziție participanților pe parcursul celor 3 zile în care vor fi testări continue.

La finalul celui de-al treilea modul de cursuri si după trecerea evaluării cu un punctaj minim total de 70% ce poate fi obținut din testările continue în proporție de 30% si evaluare finală 70%, absolvenții vor primi un certificat de atestare a cunoștințelor pentru exercitarea profesiei de arbitru și dobândirea calității de membru a Institului Arbitral Român.

Conținut?
1. Decizia/Hotărârea Arbitrală;Tipuri de hotărâri arbitrale
2. Conținut
3. Efecte juridice
4. Res judicata
5. Remedii (îndreptare eroare materială, explicare dispozitiv, acțiune în anulare, altele)
6. Punerea în executare, recunoaștere
7. Temeiuri de refuz de recunoaștere și punere în executare conform Convenției de la New York, conform Codului de Procedură Civilă Român
3.    Studiu de caz

Cine?
Formatori: Dr. Beatrice Onica Jarka, Av Alin Pop


Testimoniale:

Florentina – Iuliana Webber, Avocat, Arbitru, Conferentiar Universitar Doctor, LL.M – Magister Legum, Facultatea de Drept, Universitatea Augsburg, Bayern, Germania, a apreciat:
„Ne-am simţit cu toții  foarte bine, am închegat o echipă și am avut ocazia să cunoaștem propriile experiențe din activitatea noastră de arbitri în cadrul CAIB-BIAC, s-a creat o atmosferă minunată în care am încercat să dăm cu toții ce avem mai bun şi nu am stat  stresați că am putea greşi, întrucât aici greşelile noastre au fost cele mai importante oportunităţi de a învăţa şi de a câştiga încredere în noi.

Victor Voevodschi, Inginer, Auditor Șef Sisteme de management integrat calitate – mediu – SSM, Auditor Șef al Registrului Internațional al Auditorilor, (United Kingdom), IRCA (Internațional Register of Certificated Auditors) a apreciat volumul deosebit și calitatera informațiilor prezentate, oportunitatea de a înțelege beneficiile pentru companiile care utilizează arbitrajul comercial ca instrument de soluționare a disputelor.

Gina – Maria Cătănoiu, Inginer, Jurist, Mediator, Managing Director Agenție de publicitate, a declarat că “Participarea la curs mi-a oferit prilejul de a întâlni și cunoaște oameni deosebiți, lectori și participanți, alături de care am avut ocazia să cunosc, să înțeleg și să dezbat mecanismele arbitrajului instituționalizat. Mi-a fost de mare ajutor abilitatea lectorilor de a prezenta conceptele teoretice într-un limbaj și într-o manieră ușor accesibilă pentru participanții de alte profesii decât cea de avocat sau arbitru – profesii familiarizate prin natura activității curente cu termenii de specialitate.”


Vezi articole cezariulian.ro „Inspiratie Pentru Afaceri” – blog teme business si servicii B2B:

Blog: Arbitrajul ad-hoc – O solutie functionala …. Blog: Despre arbitraj comercial, avantaje si practici
Blog: Soluționarea disputelor în vremuri pandemice Blog: Arbitrajul ad-hoc ca forma de solutionare a disputelor